• 13/03/2014

Strategisch project Corda Incubator van start gegaan

Met het strategisch project Corda Incubator wil men het ondernemerschap in Limburg stimuleren en ondersteunen op het gebied van ICT en digitale media.

Trefwoorden: #Corda Campus, #Corda Incubator, #digitale media, #ICT, #iMinds, #Ingrid Lieten, #LRM, #stad Hasselt, #Vlaamse Regering

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Corda Incubator is een samenwerking tussen de Vlaamse Regering, iMinds, LRM en de stad Hasselt. Het initiatief past in het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK).

Corda Campus op korte termijn uitgegroeid tot dé internationale toonaangevende campus voor technologie- en servicebedrijven met focus op technologie, hightech, ICT en media.

Vanuit deze campus willen alle partners het aantal startende ondernemers in Limburg een boost geven door in te zetten op specifieke doelgroepen (o.m. studenten en onderzoekers). Bedoeling is huidige en nieuwe generaties ondernemers in ICT en digitale media te ondersteunen, en hen alle slaagkansen te bieden.

Minister van Innovatie Ingrid Lieten: “Ik heb er de voorbije jaren werk van gemaakt om de uitstekende kennis die we hebben aan onze universiteiten en aan onze onderzoeksinstellingen, naar de markt en naar de maatschappij te brengen. Zo heeft iMinds de voorbije jaren een uitstekende incubatiewerking opgebouwd, die we in het SALK gekoppeld hebben aan de expertise en de middelen van LRM. Dat heeft geleid tot deze Corda Incubator, die bedrijven en jobs zal creëren in een toekomstgerichte sector.”

Hilde Claes, burgemeester stad Hasselt: "Er is veel ICT, media en diensten talent aanwezig. De Corda Incubator biedt aan startende bedrijven niet enkel kantoorruimte aan, maar ook coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding. De incubator speelt een belangrijke rol als hefboom voor groei, werkgelegenheid, innovatie en creativiteit."

Sven De Cleyn, incubatiemanager bij iMinds: ‘Samen met LRM en andere lokale actoren hopen we de iMinds ondernemerschapswerking in Limburg te versterken. De ambitie van LRM en iMinds reikt echter verder dan het tijdelijk aanwakkeren van de ondernemerschapszin in Limburg: het is onze bedoeling om het aantal ambitieuze - maar gezonde - starters in ICT en digitale media te verhogen en te ondersteunen, op een duurzame en structurele manier.”


(Guy Leysen)