• 18/03/2014

CityDepot neemt elektrische vrachtwagen in gebruik

CityDepot neemt een eerste elektrische vrachtwagen met een groot laadvermogen van fabrikant E-trucks Europe in gebruik.

Trefwoorden: #CityDepot, #E-Trucks Europe, #elektrische vrachtwagen, #hybride vrachtwagen, #stadsdistributie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het initiatief past binnen EVTecLab, een pilootproject dat deel uitmaakt van de Vlaamse Proeftuin Elektrische Voertuigen.

CityDepot wil samen met EVTecLab aantonen dat elektrische vrachtwagens een milieuvriendelijk en stil alternatief vormen voor voertuigen met een traditionele aandrijving voor relatief korte trajecten in de stad. De commercialisering van elektrische voertuigen is een cruciale stap naar een duurzame mobiliteit.

EVTecLab, een consortium van tien Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen, biedt een antwoord op de groeiende nood aan milieuvriendelijk stadsvervoer.

Het bedrijf zet gedurende een jaar een elektrische vrachtwagen met een actieradius van 180 à 200 km van EVTecLab-partner E-Trucks Europe in voor de distributie van goederen in Hasselt.

Gedurende deze periode worden gegevens verzameld over onder meer de energieconsumptie, de batterijveroudering en het rijgedrag van de vrachtwagen. Deze informatie laat de fabrikant toe om de elektrische aandrijving van de vrachtwagen verder te perfectioneren.

“De vele Vlaamse KMO’s in de sector van de zware voertuigen staan voor de belangrijke uitdaging om milieuvriendelijke en stille voertuigen te produceren die bijdragen tot minder smog en een betere levenskwaliteit in de stad,” aldus Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten. “Ik ben dan ook bijzonder trots op deze elektrische vrachtwagen gerealiseerd in EVTecLab en op de samenwerking met CityDepot. Dit is een mooi voorbeeld van emissieloze en geluidsarme stadsdistributie.”

ACHTERGROND
E-trucks Europe stelde in 2012 zijn eerste versie van de e-truck voor, gerealiseerd in samenwerking met Flanders’ DRIVE en Triphase, met financiële steun van de Vlaamse overheid. Vervolgens ontwikkelde het bedrijf een prototype met verbeterde aandrijving, dat sinds een jaar gebruikt wordt in Lommel.