• 19/03/2014

Gratis licentie ergonomische analyse ’Tecnomatix Jack’ voor studenten

De PLM-divisie van Siemens biedt studenten gratis licentie aan van twaalf maanden voor Tecnomatix Jack. Deze ontwerpsoftware helpt bij onderzoek naar ergonomie en veiligheid op de werkplek.

Trefwoorden: #design, #ergonomie, #maintenance, #onderhoud, #ontwerp, #plm, #siemens, #siemens plm, #tecnomatix, #tecnomatix jack, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET – In het ontwerpproces van producten en processen komt de menselijke factor – de ergonomie – steevast op de laatste plaats, voor zover er al rekening mee wordt gehouden.

Dat kan opgevangen worden met Tecnomatix Jack, een softwarepakket dat ergonomie en veiligheid op de werkplek al van bij de start meeneemt in het engineeringsproces.

Dat gebeurt met het virtueel uitvoeren van een analyse van de menselijke factoren zoals letselrisico, gebruikerscomfort, bereikbaarheid, zichtlijnen, energiekosten en vermoeidheidslimieten. Hierdoor kunnen nog vooraleer de productie start verbeterstappen worden gemaakt.

Siemens PLM heeft nu beslist studenten een gratis licentie van 12 maanden aan te bieden, als onderdeel van zijn aanbod speciaal voor alle onderwijs op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.


(Bert Belmans)

PRAKTISCH