• 21/03/2014

Zonne-auto Stella te zien op Hannover Messe

Deze eerste familieauto op zonne-energie krijgt speciale aandacht op de grootste technologiebeurs ter wereld, gehouden in Duitsland, waar Nederland dit jaar partnerland is.

Trefwoorden: #gezinsauto, #Hannover Messe, #Stella, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solar Team Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - De Stella zal te zien zijn in het Holland Paviljoen op de Hannover Messe, die dit jaar van 7 tot en met 11 april duurt.

Dit is de eerste ‘energie-positieve’ auto ter wereld: de zonnecellen van de Stella genereren meer energie dan de auto gemiddeld verbruikt. De overgebleven energie kan teruggeleverd worden aan het net.

De wagen heeft een actieradius van 600 kilometer. Er is plek voor 4 personen en bagage. Het Solar Team Eindhoven van de TU Eindhoven tekende voor het ontwerp en de ontwikkeling van de Stella, die vorig jaar de World Solar Challenge in Australië won in de klasse gezinsauto. Nieuwe technologieën, zoals een intuïtief stuur en de efficiënte aandrijvingslijn, maken de auto een mooi voorbeeld van een ‘smart solution’.

Nederland presenteert zich op de Hannover Messe onder de slogan ‘Global Challenges, Smart Solutions’ en de Stella past hier goed in. Ook wordt de O-foil gepresenteerd: een innovatieve energiebesparende vleugelvoortstuwing voor schepen, gebaseerd op de zwembeweging van een dolfijn. Deze toepassing wordt sinds een jaar toegepast op schepen, zoals op binnenvaartschip de ms Triade.

In het 2.000 vierkante meter grootte Holland Paviljoen kan Nederland laten zien wat het te bieden heeft op technologiegebied. Zo vinden er showcases, seminars en workshops plaats. Ook de uitzendingen van het RTL-Z programma 'Toekomstmakers' komen hier vandaan.

Verder is er een tentoonstelling die Nederlandse ontwerpen toont die de afgelopen jaren de prestigieuze Duitse IF-designprijs wonnen.

Op maandag 7 april openen de Duitse bondskanselier Merkel en minister-president Rutte het paviljoen.


(Lydia Heida)