• 26/03/2014

Oerlikon Balzers wint ESEF Award voor zelfontwikkelde coatingtechniek

Benelux-vestiging van Oerlikon Balzers in Belgische Sint-Truiden gelauwerd voor ontwikkeling nieuwe coating- en machinetechnologie tijdens voorbije toeleveringsvakbeurs ESEF in Utrecht.

Trefwoorden: #award, #balzers, #coating, #esef, #mechanica, #oerlikon, #oppervlaktebehandeling, #sulzer, #techniek, #vakbeurs

Lees verder

Techniek

( Foto: Oerlikon Balzers, Sales Engineers Wim Geurts en Louis Tegelaers )

ENGINEERINGNET – De vestiging van Oerlikon Balzers Benelux in het Belgische Sint-Truiden heeft tijdens de ESEF-vakbeurs in Utrecht de award voor ‘Innovatieve materiaaltoepassingen’ gewonnen dankzij een nieuwe coatingtechnologie.

Director Sales & Operations Georges Volders: “De innovatie zit in de combinatie van onze nieuwe coatingtechnologie 'S3p' (Scalable Pulsed Power Plasma) met een nieuwe machine waarmee deze behandeling wordt uitgevoerd. Zowel de technologie als de machine zijn door Oerlikon Balzers zelf ontwikkeld.”

“Vooral de eindgebruikers van speciale (en dure) microgereedschappen zoals microboren met een diameter van minder dan 1 mm, zullen gebaat zijn met deze nieuwe coating."

De coating leidt naar verluidt tot langere standtijden van de gereedschappen (tot 400% meer boringen, claimt Oerlikon) en een hogere nauwkeurigheid van het bewerkte oppervlak.

Volders: "De jury erkende het hoge marktpotentieel voor de fijnmechanische industrie. Daarom hebben we de award gekregen."

Oerlikon nam onlangs nog de coatingdivisie Metco van het Zwitserse Sulzer over en breidde daardoor zijn aantaal coatingcentra wereldwijd stevig uit (pc- en tabletgebruikers: zie leestip onderaan).


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Oerlikon Balzers in Sint-Truiden is de Benelux-vestiging van Oerlikon Balzers, dat wereldwijd over een netwerk van meer dan 90 coatingcentra in 30 verschillende landen beschikt. In de Benelux zijn er vestigingen in Sint-Truiden (hoofdkantoor Benelux), Tiel (NL) en Niedercorn (LU) met in totaal 71 medewerkers.