• 26/03/2014

UAntwerpen organiseert ‘I-week’ rond duurzaamheid

Tijdens de I-week (tot 28 maart) haalt de Faculteit TEW een heel aantal nationale en internationale bedrijfsleiders naar de UAntwerpen.

Trefwoorden: #BASF, #i-week, #Technisch Economische Wetenschappen, #TEW, #Torfs, #UAntwerpen, #Universiteit Antwerpen

Lees verder

Opleiding

( Foto: BASF, Wouter De Geest )

ENGINEERINGNET.BE - Internationalisering is al enkele jaren een hot topic in het hoger onderwijs. Studenten kunnen tijdens hun opleiding een tijdje naar het buitenland trekken, maar daar houdt het niet op.

Dat internationalisering ook gewoon ‘thuis’ kan, bewijst UAntwerpen met de I-week voor de bachelorstudenten Bedrijfskunde.

Voertaal is een hele week lang het Engels, ‘sustainability’ (duurzaamheid) het centrale thema van deze bijzondere week.

“De gevestigde ondernemers delen hun ervaringen met onze studenten Bedrijfskunde”, vertelt prof. Rudy Martens, decaan van de Faculteit TEW.

“Op enkele dagen tijd krijgen de ondernemers van de toekomst heel wat grote namen voorgeschoteld. We verwelkomen onder meer sprekers van Toyota Europe, Unilever, het WWF en Hitachi. Ook buitenlandse onderwijsinstellingen zoals de Copenhagen Business School zijn vertegenwoordigd.”

Ook heel wat nationale toppers zakken deze week af naar de universiteit. Zo staan er onder meer workshops van Wouter Torfs (Torfs), John Heller (Argenta) en Wouter De Geest (BASF) op de agenda.

Die laatste komt vandaag aan het woord, tijdens de Sustainability Chair Day. Samen met de Antwerp Management School, BASF en Deloitte organiseert UAntwerpen een leerstoel rond duurzaamheid.

Van de studenten wordt niet alleen verwacht dat ze aandachtig luisteren, ze worden ook zelf uitgedaagd om na te denken en concepten te bedenken. Dat moet vrijdag uitmonden in de presentatie van hun werkstukken.