Universiteit van Vlaanderen officieel gestart

Onlangs is de Universiteit van Vlaanderen opgestart, een samenwerking van Vzw Universiteit van Vlaanderen, VRT, de 5 Vlaamse universiteiten, Knack magazine en Jonge Academie.

Trefwoorden: #Jonge Academie, #online video, #opleiding, #professoren, #universiteit, #Universiteit van Vlaanderen, #VRT

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De Universiteit van Vlaanderen is geen fysieke universiteit, maar een project dat universitaire kennis zo breed mogelijk wil verspreiden. Zo zal de Universiteit van Vlaanderen vanaf 6 november elke dag een college van een kwartier van een wetenschapper van één van de vijf bestaande universiteiten online plaatsen.

Professoren en universitaire docenten geven korte colleges over de meest boeiende en begeesterende materie. Elk college start met een prikkelende vraag. Van geesteswetenschappers tot neurologen en bio-ingenieurs, telkens met waanzinnig interessante onderwerpen.

Vanaf volgende week begint de Universiteit van Vlaanderen met het opnemen van de eerste 10 colleges over de thema’s brein en tijd. Niet in een typische aula, maar in danstempel Carré in Willebroek. Vanaf 6 november zijn deze colleges gratis te bekijken op VRT NU, YouTube en bij de partners.

De Universiteit van Vlaanderen wordt van bij het begin gedragen door heel wat partners en de VRT stapt als hoofdsponsor mee in het project. CEO Paul Lembrechts hecht erg veel belang aan wetenschapscommunicatie en zet de Universiteit van Vlaanderen hoog op de agenda.

De vijf Vlaamse universiteiten zijn onontbeerlijke partners, want alle sprekers werken aan de universiteiten en dankzij hun medewerking zal Vlaanderen nog meer op de hoogte zijn van waar de academische wereld mee bezig is.

Ook de medewerking van de Jonge Academie is daarbij cruciaal. De Jonge Academie verenigt jonge toponderzoekers en -kunstenaars met een eigen kijk op maatschappij, wetenschap, kunst en beleid. Zij geven advies over de strikte scheidingsmuren heen tussen verschillende disciplines.


(bron en foto: UGent)