UHasselt en Qatar University gaan samenwerken

Het Instituut voor Mobiliteit van de UHasselt gaat samenwerken met Qatar University. Rector Luc De Schepper en een Qatarese delegatie ondertekenden hiervoor een Memorandum of Understanding.

Trefwoorden: #IMOB, #Instituut voor Mobiliteit, #Qatar University, #samenwerken, #UHasselt

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Beide universiteiten werkten in het verleden al samen, onder meer bij onderzoek naar het gebruik van ‘dynamische informatieborden’ bij files, wegenwerken en ongevallen.

Met het Memorandum of Understanding wordt die samenwerking verder uitgediept. Zo willen IMOB/UHasselt en Qatar University uitwisseling van docenten en onderzoekers stimuleren (onder meer via conferenties, symposia, gastcolleges…). Daarnaast willen ze ook gemeenschappelijke onderzoeksprojecten en publicaties opzetten.

Rector Luc De Schepper: “Goede wetenschap veronderstelt dat je kennis deelt. Samenwerken met buitenlandse kenniscentra maakt onderzoek béter. Het vergroot om te beginnen je referentiekader als onderzoeker. Je komt in contact met collega’s die een topic op een andere manier benaderen en nieuwe dingen kunnen toevoegen”, aldus .

De samenwerking loopt in eerste instantie over vijf jaar.


(bron en foto: UHasselt)