EFRO-subsidie voor infrastructuurwerken imec’s cleanroom

Het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid kent een subsidie van 322 000 euro aan imec toekent voor infrastructuurwerken aan hun 300mm cleanroom.

Trefwoorden: #ASML, #cleanroom, #EFRO, #Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, #EUV lithografietoestel, #imec

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - De subsidie zal komen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

De aanpassingswerken zijn nodig voor de installatie van het meest geavanceerde EUV lithografietoestel ter wereld, de NXE 3300 EUV scanner van het Nederlandse ASML.

Dit lithografietoestel is essentieel voor de verdere miniaturisatie van chips met meer functionaliteit. Dit toestel zal de wereldwijde toppositie van het bedrijf op het gebied van chiponderzoek helpen verzekeren en zo de topspelers uit de chipindustrie blijven aantrekken naar Vlaanderen.

Het toestel wordt in imec’s cleanroom geïnstalleerd dankzij de 30-jaar lange strategische samenwerking met ASML.

De aanwezigheid van uiterst geavanceerde infrastructuur trekt wereldleiders uit de chipindustrie naar Vlaanderen om hier baanbrekend onderzoek te doen. Naar verwachting zal dit project voor ongeveer 30 bijkomende jobs zorgen, zowel in het eigen bedrijf als bij hun partners.

Via opleidingen, kennisuitwisseling, samenwerking in onderzoek, ontwerp en productie van kleine volumes gespecialiseerde chips, worden innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten gestimuleerd. De voorbije 30 jaar werd al samengewerkt met meer dan 500 Vlaamse bedrijven.

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is één van de structuurfondsen die de Europese Unie in het leven heeft geroepen om doelstellingen van het regionaal beleid te kunnen verwezenlijken.

Met dit regionaal beleid wil de Europese Unie de verschillen tussen de ontwikkelingsniveaus van regio’s verkleinen. EFRO subsidieert projecten die het concurrentievermogen vergroten en werkgelegenheid stimuleren.

Het beheer van EFRO is in handen van het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid.