Twee Belgische diepvriesgroentebedrijven tekenen fusieovereenkomst

Ardo en Dujardin Foods melden dat ze een fusieovereenkomst hebben ondertekend.

Trefwoorden: #Ardo, #diepvriesgroente, #diepvriesgroentebedrijven, #Dujardin Foods, #NPM Capital

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ardo, vlnr: Jan Haspeslagh - Philippe Haspeslagh )

ENGINEERINGNET.BE - De twee Belgische diepvriesgroentebedrijven werden 40 jaar geleden los van elkaar door twee broers opgericht.

Nu staan staan ze op het punt in één firma op te gaan, na goedkeuring door de betreffende mededingingsautoriteiten. Als onderdeel van de transactie verkoopt NPM Capital, een particuliere investeringsmaatschappij, haar minderheidsaandeel in Dujardin Foods.

In de nieuwe groep zullen de aandelen voor 100% in handen zijn van de Haspeslagh-families.

De beweegreden achter de geplande fusie is om een robuust werkplatform te ontwikkelen, dat het bedrijf in staat stelt in de toekomst duurzaam te blijven werken in de sector van diepgevroren groenten, fruit en kruiden.

Terwijl de integratieplannen worden uitgerold, zullen beide organisaties onafhankelijk van elkaar blijven werken onder leiding van Jan Haspeslagh (Ardo) en Rik Jacob (Dujardin Foods).

De toekomstige raad van bestuur wordt voorgezeten door Philippe Haspeslagh en zal zijn samengesteld uit familievertegenwoordigers en twee onafhankelijke bestuurders. De nieuwe groep krijgt de naam Ardo.

Na de opstartperiode zullen er overgangsmaatregelen worden getroffen zodat de kwaliteit van de goederen, diensten en klantenrelaties behouden blijft en/of wordt verbeterd.

Dankzij de nieuwe structuur zal er op elke vraag van de markt kunnen worden ingegaan en zullen de relaties met partners in de retail, food service en industrie kunnen worden uitgediept.


(Guy Leysen)