180 ingenieursstudenten van Campus Groep T op studiereis naar China

Zowat alle derdejaars ingenieursstudenten zwermen uit naar China, India en Ethiopië. Als uitstraling kan dat tellen:"Al 20 % van ingenieursstudenten op Leuvense campus zijn van buitenlandse

Trefwoorden: #campus, #groep t, #ingenieur, #ingenieursstudent, #leuven, #onderwijs, #opleiding, #student, #studiereis

Lees verder

Opleiding

( Foto: Groep T, © Johan Mannaerts, studenten op studiereis in 2013 )

ENGINEERINGNET.BE - Eind maart vertrekken zowat 200 derdejaars ingenieursstudenen van Groep T op studiereis naar het buitenland.

Voor 4 groepen – samen 180 studenten – is de bestemming China. Elke groep volgt een eigen parcours waarbij telkens 4 belangrijke steden worden aangedaan.

Op het programma staan niet alleen de culturele toppers, maar ook tal van bezoeken aan zowel Belgische als Chinese bedrijven en onderzoekscentra.

De studiereis is geen toeristische trip, stelt Groep T: "Zo logeren de studenten op de campussen van de partneruniversiteiten. Ze wonen er colleges bij, bezoeken de labs en trekken op met Chinese studenten die er hun lokale gids zijn."

De Chinareis is inmiddels aan zijn 15de editie toe. Sinds 2000 hebben al meer dan 2.000 ingenieursstudenten én docenten deelgenomen. Verschillende van hen legden er contacten voor een job of vonden er een partner of latere echtgeno(o)te.

Intussen blijkt al ruim 20 % van de studenten op de campus van buitenlandse origine te zijn. "Qua internationale uitstraling van de Leuvense ingenieursopleiding spelen de studiereizen een niet te onderschatten rol."

Groep T: "De studenten tonen zich elk jaar opnieuw als de beste ambassadeurs en promotoren van hun opleiding, hun campus en hun universiteit."