MSD/Merck ontslaat 24 medewerkers in Heist-op-den-Berg

Directie van MSD's productie-eenheid in Heist-op-den-Berg heeft deze ochtend tijdens een buitengewone ondernemingsraad ontslag bekend gemaakt van 24 werknemers.

Trefwoorden: #farma, #johnson controls, #marivoet, #merck, #msd, #ontslag, #plant manager

Lees verder

HR

( Foto: Merck )

ENGINEERINGNET.BE - Bij de productievestiging van MSD in Heist-op-den-Berg verdwijnen 24 jobs. Dat maakte de directie vandaag bekend. Nogmaals 20 werknemers verhuizen naar Johnson Controls, een specialist in systemen voor klimaatbeheersing en gebouwenbeheer.

MSD is in feite de naam waaronder farmagigant Merck wereldwijd zijn producten aan de man brengt, met uitzondering van Canada en de VS, waar het vasthoudt aan de eigenlijke bedrijfsnaam 'Merck'.

Het bedrijf liet op 1 oktober 2013 weten dat het tegen eind 2015 in het personeelbestand van de onderzoeksafdelingen zou snoeien om kosten te besparen. Het ontslag en de transfer van de 44 werknemers zijn daar naar verluidt een rechtstreeks gevolg van.

"De getroffen collega’s werden vandaag persoonlijk ingelicht. Ze kunnen rekenen op een faire ontslagvergoeding in lijn met de wettelijke bepalingen", laat MSD weten in een officiële mededeling.

"Wij betreuren ten zeerste het jobverlies voor vierentwintig van onze collega's. Na grondige analyse van de organisatiestructuur bij MSD Heist hebben we besloten om over te gaan tot een standaardisering van onze sitestructuur en ons te concentreren op onze kerntaken om de continuïteit van MSD in de toekomst te garanderen", aldus nog de directie.

François Marivoet, Plant Manager van MSD Heist in België: "Deze veranderingen zijn noodzakelijk opdat MSD Heist kan blijven voldoen aan haar missie om de meest betrouwbare leverancier te zijn van farmaceutische producten aan patiënten waar ook ter wereld en om een waardevolle partner te blijven binnen het MSD productienetwerk."


ACHTERGROND
MSD Heist IS een 'centre of excellence' voor de wereldwijde productie en verpakking van hoogwaardige geneesmiddelen: tabletten, siropen, zalven en crèmes, steriele poeders, injecties en aerosolen. MSD Heist heeft ongeveer 850 medewerkers in dienst.