1.230 van 1.371 banen op helling bij Philip Morris in Bergen op Zoom

Sigarettenproducent Philip Morris Holland sluit fabriek nabij Nederlands-Belgische grens en schrapt 1.250 van 1.371 banen. 'Verkoop van onze sigaretten daalde met 20%"

Trefwoorden: #economie, #philip morris, #sluiting, #tabak

Lees verder

HR

( Foto: Philip Morris )

ENGINEERINGNET.NL – Philip Morris laat weten zijn fabriek in Bergen op Zoom te willen sluiten. Er zouden nog twee afdelingen operationeel blijven, 'Expanded Tobacco Plants' (volumetabak) en het 'Flavor Processing Center' (ingrediënten).

De sluiting gaat gepaard met het ontslag van niet minder dan 1.230 van de huidige 1.371 werknemers.

Volgens het concern ziet het zich verplicht de plant op te doeken omdat de verkoop van sigaretten in een sterk dalende lijn gaat, onder meer als gevolg van de crisis en het groeiende aantal rokers dat voor goedkopere alternatieven kiest.

Bovendien neemt de illegale verkoop van sigaretten toe, 'want het excessief strenge fiscale en regelgevend beleid van de EU creëert een dankbaar kader voor criminele organisaties om illegaal handel te drijven.

"Het is onwaarschijnlijk dat deze trend in de toekomst keert", aldus het bedrijf in een mededeling. 'In nieuwe regelgeving van de EU wordt niets ondernomen om het tij te keren'.

Het voorstel wordt nu voorgelegd aan de eigen en de Europese ondernemingsraden en aan eigen de raad van commissarissen. Als streefdatum voor de uitvoering wordt oktober 2014 naar voor geschoven.