EOC wint prestigieuze Greenlight Annual Award 2013

Prestigieuze Greenlight Annual Award 2013 van Europese Commissie voor haar energiezuinige verlichting werd gewonnen door de Oost-Vlaamse EOC-Group.

Trefwoorden: #ECO group, #Encon, #energievriendelijke verlichting, #EOC, #Internationale conferentie voor Energie-efficiëntie, #relighting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Encon )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de 8ste Internationale conferentie voor Energie-efficiëntie (IEECB'14) in Frankfurt maakte de Europese Commissie de winnaars bekend van de Greenlight Awards 2014.

Bij de 7 Europese winnaars van deze prestigieuze award hoorde ook de Oost-Vlaamse EOC-Group. Het bedrijf produceert onder meer compounds, latex, emulsions, surfactants en adhesives voor de industrie.

Het Green Light Programma van de Europese Commissie wil bedrijven en organisaties overtuigen om energievriendelijke verlichting te plaatsen in hun gebouwen. De Green Light Award zet jaarlijks de belangrijkste projecten van over heel Europa in de kijker.

Dit jaar beloont de commissie ook het Belgische EOC voor haar investeringen in duurzame energie. Het bedrijf liet haar verlichting analyseren en investeerde vervolgens in gloednieuwe, energiezuinige verlichting in 3 magazijnen in haar vestigingen in Oudenaarde en Evergem.

Partner voor deze relighting-projecten was Encon, een energiestudiebureau gespecialiseerd in energiebesparingsprojecten en hernieuwbare energieproductie bij bedrijven.