Duitse offshore windpark Nordsee Ost zorgt voor Nederlandse werkgelegenheid

Het Nederlandse bedrijf Fabricom Offshore Services gaat de komende 4 jaar aan de slag in het Duitse offshore windpark Nordsee Ost van RWE.

Trefwoorden: #Essent, #Fabricom Offshore Services, #inspectie, #offshore windpark, #offshore windpark Nordsee Ost, #onderhoud, #RWE

Lees verder

HR

( Foto: RWE )

ENGINEERINGNET.NL - Fabricom Offshore Services (Den Helder) zal gedurende 4 jaar verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en inspectie van 48 funderingen, waarop de windmolens in het windpark worden gebouwd, evenals de fundering van de meteomast en die van het transformatorstation.

Nordsee Ost is met een opgesteld vermogen van 295 MW een van de grootste windparken van RWE op zee en kan 300.000 huishoudens van elektriciteit voorzien.

Naast Nordsee Ost wordt op dit moment ook windpark Gwynt y Môr voor de kust van Noord Wales gebouwd. Met een opgesteld vermogen van 576 MW kan dit windpark voor 400.000 huishoudens elektriciteit opwekken.

Erwin van Laethem CEO van RWE’s dochtermaatschappij Essent: ‘Met dit project scheppen we werkgelegenheid voor de Nederlandse offshore industrie. We leveren opnieuw een bijdrage aan een duurzame energievoorziening’.

Stanley Maas CEO Fabricom Offshore Services: ‘Ons bedrijf geeft een prioriteit aan het leveren van een bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen op een manier die veilig is voor zowel mens als milieu.’

Naar verwachting zal windpark Nordsee Ost in 2015 in bedrijf gaan. Afgelopen maand werd de laatste fundering voor het windpark geplaatst en aankomende maand zal worden begonnen met het bouwen van de windturbines.

In de zomer zal begonnen worden met de werkzaamheden en zullen de funderingen zowel boven- als onderwater geïnstpecteerd worden.