• 11/04/2014

Edutech: een brug naar een opleiding onderhoudstechniek

Edutech wil een brug slaan tussen de vele werkzoekenden en de talrijke vacatures voor onderhoudstechnici in de Antwerpse regio.

Trefwoorden: #Edutech, #onderhoudstechniek, #opleiding

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Volgens de competentiebarometer van Voka ­Antwerpen-Waasland en Alfaport Antwerpen zijn er, in de komende 2,5 jaar in de regio Antwerpen - Waasland, dubbel zoveel onderhoudstechnici en monteurs nodig in vergelijking met 2011.

Aan de andere zijde bevinden zich honderden Antwerpse werkzoekenden, met technisch talent, die niet aan een job geraken.

Vaak ontbreekt het hen aan een vlotte kennis van het Nederlands, hebben ze een zwakke basis in wiskunde of moet er gesleuteld worden aan een goed houding, etc… En maken ze zo weinig kans om te slagen in de testen voor een beroepsopleiding of werk.

Vanuit deze vaststelling is het project Edutech opgestart door de tewerkstellingsinitiatieven Educar en Leerwerkplaatsgarage , met ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Edutech bestaat uit twee pijlers: enerzijds een theoretisch onderzoek naar vacatures en functieprofielen voor onderhoudstechniekers, anderzijds een zeer praktische vooropleiding voor onderhoudstechnici.

Die 10 weken durende opleiding richt zich op kandidaten voor opleidingen onderhoudstechniek, die net uit de boot (dreigen te) vallen. Zo geven we hen toch de kans om de opleiding te kunnen aanvatten en in de toekomst het knelpuntberoep te kunnen uitoefenen.

De opleiding bestaat uit een combinatie tussen geïndividualiseerde trajecten op maat van en in samenspraak met de cursisten en gemeenschappelijke basismodules.

De klemtoon ligt steeds op: veilig werk, taal, houding, communicatie, zelfredzaamheid, ... Techniek wordt hierbij als kapstok gebruikt om deze ‘soft skills’ aan op te hangen.

Een eerste opleiding loopt van 22 april tot 30 juni. Kandidaten kunnen zich nog steeds opgeven. Een tweede opleiding zal plaatsvinden van 29 september tot 19 december 2014.

Meer info vindt u op de website van Edutech.

Aarzel niet om ons te contacteren wanneer u interesse heeft in het project. We zijn steeds op zoek naar interessante samenwerkingen. Kent u kandidaten? Heeft u materiaal dat nuttig kan zijn voor onze opleiding? Of heeft u suggesties? Laat het ons weten!


Voor meer informatie:
Edutech-project
Luitenant Nayaertplein 25 (ingang op nr 28) - B-2140 Borgerhout
www.edutech-opleiding.org

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Edutech


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.