Siemens verwerft opdracht voor stationssystemen Amsterdamse metro

De Amsterdamse Dienst Metro en Siemens Nederland hebben een contract getekend voor de realisatie van de nieuwe stationssystemen van de Amsterdamse metro stations.

Trefwoorden: #Amsterdams metro, #metrolijnen, #Siemens, #software, #stationssystemen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dienst Metro Amsterdam )

ENGINEERINGNET.NL - Het contract omvat de realisatie van de nieuwe stationssystemen van de Amsterdamse metro stations, inclusief de nieuwe Noord/Zuidlijn. Daarna zal Siemens voor 10 jaar verantwoordelijk zijn voor het onderhoud en beschikbaarheid.

Verder omvat deze overeenkomst het cameratoezicht, de dynamische reizigersinformatie-voorziening (DRIS), (lift)intercommen, de intercominformatie-zuilen en de omroepinstallatie.

Om de reizigers van het Amsterdamse metronet zo min mogelijk te hinderen is volgens Frank Hagemeier, directeur Mobility & Logistics van Siemens Nederland, een uitgebreide migratiestrategie ontwikkeld.

Het huidige Amsterdamse net bestaat uit de Oostlijn, Ringlijn, Gaasperplaslijn, Geinlijn en Amstelveenlijn. De aanleg van de nieuwe Noord/Zuidlijn is de aanzet geweest tot een integrale modernisering en verbetering van het gehele net.

In januari won dit bedrijf ook al het contract voor de automatisering van de infrastructuur (Centrale Bediening en besturing van Installaties, kortweg CBI) op de metrolijnen en de stations.


Op de foto:
Het contract werd ondertekend door Frank Hagemeier (links), directeur Siemens Mobility & Logistics, en Peter Dijk, directeur Dienst Metro .