Plannen voor bouw Power2Gas installatie in Delfzijl (+video)

Tijdens de Hannover Messe werd een intentieverklaring voor de ontwikkeling van de grootste, volledig geïntegreerde Power2Gas installatie ter wereld ondertekend.

Trefwoorden: #Delfzijl, #elektriciteit omzetten in gas, #groene energie, #installatie, #netwerkbeheerder, #Power2Gas, #Stedin

Lees verder

Nieuws

( Foto: wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Stedin wil de installatie samen met de bedrijven Siemens, Gasunie, A.Hak, Torrgas, Hanzehogeschool en stichting Energy Valley binnen twee jaar te ontwikkelen voor industrieel gebruik.

Het doel is om in Delfzijl een installatie te bouwen van 12 MW, die waterstof én syngas gaat produceren voor de chemische industrie. Door het gebruik van dit duurzaam geproduceerde syngas wordt een forse stap gezet in de vergroening van de chemische industrie.

Daarnaast vormt de Power2Gas-technologie een oplossing voor de opslag van tijdelijke overschotten van wind- en zonnestroom.

Het bedrijf innoveert al sinds 2007 met Power2Gas toepassingen. Zo deed de netbeheerder op Ameland een succesvol onderzoek met het produceren van groene waterstof om het vervolgens te mengen met het reguliere aardgasnet.

Waterstof uit overtollige duurzame elektriciteit kon zonder problemen worden bijgemengd.