Starter Eyefreight snelst groeiende jonge technologiebedrijf van Nederland

Start-up wint Dutch Tech5-competitie en neem deel aan wedstrijd voor 5 snelst groeiende technologiebedrijven in 7 Europese landen. "We zijn trots dat we Nederland als thuisland hebben".Voor België neemt Showpad deel.

Trefwoorden: #dutch tech5, #eyefreight, #logistiek, #showpad, #start-up, #starter, #tech5, #technologie, #verlader

Lees verder

Techniek

( Foto: Vimeo / Eyefreight )

ENGINEERINGNET – De jonge specialist in logistieke software voor verladers Eyefreight is als winnaar uit de bus gekomen van de Dutch Tech5-wedstrijd.

De Tech5, een initiatief van TNW en Adyen, is een pan-Europese competitie die de snelstgroeiende technologiebedrijven in Europa identificeert. De finale vindt plaats op de The Next Web Conference op 24 en 25 april 2014 in Amsterdam, waar alle landwinnaars hun bedrijf presenteren en hun land vertegenwoordigen.

De deelnemende firma's mogen niet vroeger dan in 2009 opgericht zijn, en worden daarbij gerangschikt op basis van hun huidige winst, traffic en werknemersaantal. In totaal doen er meer dan 100 mee.

Eyefreight heeft alvast zijn deelname op zak, dankzij een zelf ontwikkeld logistiek 'Vracht- en Transport Management Systeem'. Het heeft een set algoritmen ontwikkeld als basis voor één softwareplatform waarmee multinationale verladers al hun complexe, wereldwijde transportbewegingen kunnen opvolgen en stroomlijnen.

Het bedrijf is opgericht in 2009 door experts uit de sector, slaagde er sindsdien in zijn omzet te verdrievoudigen – onder meer dankzij een investeringsronde van 9 miljoen euro bij De Hoge Dennen Capital en Global Cleantech Capital - en heeft naar eigen zeggen intussen meerdere wereldwijd opererende klanten, waaronder Campari, Heineken, Levi’s, Mango en Tata Steel.

CEO Ken Fleming. “We werken in Nederland nauw samen met de Technische Universiteit Eindhoven. Deze faculteit en zijn studenten hebben ons geholpen bij het ontwikkelen van onze technologie. We zijn vooral trots dat we Nederland als ons thuisland hebben en we nu in een rij staan van bijzondere Nederlandse bedrijven.”

De Tech5-competitie loopt in België, Nederland, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.


ACHTERGROND
Voor België is Showpad uit als landenwinnaar uit de bus gekomen. Dat is een tablet app die de klassieke verkoopmap vervangt en waar Apple interesse voor toonde. Oprichters Louis Jonckheere, PieterJan Bouten en Peter Minnen wisten hun software al te slijten aan onder meer Audi, BASF en Heineken.