Hermion ontwikkelt nieuwe methode voor scheiden giftige plastics

Het Nederlandse bedrijf levert technologie om broomhoudend en vlamvertragend plastics uit een mix van plasticsoorten te kunnen halen.

Trefwoorden: #Brominated Flame Retardants, #Hermion, #scheiden giftige plastics, #Vlamvertragende plastics

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hermion )

ENGINEERINGNET.NL - Vlamvertragende plastics gaan de komende jaren een groter deel uitmaken van producten die in Europa worden gebruikt.

Een LCD televisie bestaat bijvoorbeeld voor ruim 15% uit twee soorten broomhoudend en vlamvertragend plastic (Brominated Flame Retardants). Een kwart van het toestel is gemaakt van vlamvertragend plastic op basis van fosfor (Phosphor Flame Retardants).

Wetgeving van de Europese Unie verplicht dat dit soort vlamvertragend plastic gescheiden wordt van andere plasticsoorten. Vandaar dat het in Waalwijk gevestigde Hermion Dutch Recycling Technology deze nieuwe scheidingstechnologie heeft ontwikkeld.

Hermion’s nieuwe technologie bestaat uit een compacte scheidingslijn die in eenvoudige stappen de scheiding verwezenlijkt. De lijn is bovendien milieuvriendelijk en betaalbaar.

Het in 1980 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in systemen voor de recycling van allerlei soorten metaal, plastic en elektronisch afval, alsmede vervuild en gemengd plastic.

Hermion is wereldwijd actief, waaronder in China via het bedrijf Hangzhou Fuxing Environmental Protection Machinery.