Philips maakt smartphone met ongekend lange accuduur voor China

Deze mobiele telefoon beschikt over een accu met een capaciteit van 5300 mAh, twee keer zoveel als wat nu nog de standaard is, waardoor de gespreksduur kan oplopen tot 33 uur.

Trefwoorden: #Android, #batterij, #Eton Thor, #Philips, #Smartphone, #W6618

Lees verder

nieuws

( Foto: Google )

ENGINEERINGNET - Philips heeft deze nieuwe smartphone, de W6618, speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld, waar het toestel ongeveer 197 euro kost.

Het bedrijf concurreert met de eerder deze maand geïntroduceerde Chinese smartphone, de Eton Thor, die een batterijcapaciteit heeft van 5000 mAh.

De normale capaciteit van een accu, zoals in de populaire Samsung Galaxy S4, is zo'n 2600 mAh. De meeste tablets hebben een zwaardere accu, maar ook die capaciteit is beperkt tot circa 4000 mAh.

De nieuwe smartphone draait op Android 4.2 en heeft een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. De stand-by tijd is ruim twee maanden (1604 uur ofwel 66 dagen) en de gespreksduur kan tot 33 uur zijn.

Het toestel bevat een MediaTek MTK6592 processor die draait op een quad core soc van 1,3Ghz. Het werkgeheugen is 1GB en het interne geheugen is 4GB. De interne opslag capaciteit is uit te breiden via een microSD kaart tot maximaal 32GB.

De smartphone beschikt over zowel een frontcam als een camera op de achterzijde. De frontcam heeft een resolutie van twee megapixels en de camera op de achterkant schiet foto’s in een 8 megapixel-resolutie. Het toestel heeft een dikte van 11,4mm.