Dochter Boskalis adviseert Zuid-Korea over gezonken veerboot

Een bergingsinspecteur van het bedrijf SMIT Salvage, een dochteronderneming van Boskalis, bespreekt deze week de berging van het rampschip.

Trefwoorden: #berging veerboot, #Boskalis, #Incheon, #Jeju, #Sewol, #SMIT Salvage, #Zuid-Korea

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia - Cimbail, foto van een Sewol veerboot )

ENGINEERINGNET.NL - Een woordvoerder van Boskalis liet weten dat de bergingsinspecteur naar Zuid-Korea is gereisd om de overheid te adviseren over de berging van veerboot De Sewol in de Gele Zee.

De veerboot was op 16 april onderweg van de havenstad Incheon naar het eiland Jeju toen het door onbekende oorzaak kapseisde en zonk. Zeker honderd opvarenden zijn verdronken. Tweehonderd mensen worden nog vermist. De meeste van hen zijn kinderen die een schoolreisje maakten.

De Zuid-Koreaanse regering heeft Boskalis gevraagd mee te denken over de berging. Op dit moment is nog niet gesproken over het sturen van nog meer mensen en materieel. Het kan nog wel enkele weken duren voordat daarover duidelijkheid is.

De eerste prioriteit ligt nu nog bij het zoeken naar vermisten, en mogelijk overlevenden. Boskalis is daarbij niet betrokken.

Volgens het dochterbedrijf van Boskalis betekent het gesprek niet automatisch dat SMIT Salvage de veerboot ook gaat bergen. Daarover komt mogelijk pas over een paar maanden duidelijkheid.

Het bedrijf maakte eerder dit jaar bekend het op 1 juli 2013 gezonken zelfheffende booreiland Perro Negro 6 van de Italiaanse aannemer Saipem te gaan bergen. Dit booreiland ligt in ruim 30 meter diep water in de monding van de Congo-rivier voor de kust van Angola.

Boskalis liet een paar weken geleden weten dat het in 2013 een recordomzet van 3,5 miljard euro maakte en een record nettowinst van 366 miljoen euro.