Open Wervendag zoomt in op nieuwe technieken

Op zondag 11 mei geeft de bouwsector haar visitekaartje opnieuw af. Op meer dan 140 werven kan de bezoeker van dichtbij kennis maken met de nieuwste bouw- en renovatietechnieken.

Trefwoorden: #energiezuinig werf, #infrastructuur werf, #open werven

Lees verder

Nieuws

( Foto: balkonrotonde stationsomgeving Brugge / Confederatie Bouw )

ENGINEERINGNET.BE - Op zondag 11 mei vindt opnieuw één van de jaarlijkse topevenementen van de bouwsector plaats: Open Wervendag. Tijdens deze dag krijgen bezoekers de kans om van dichtbij kennis te maken met de bouwsector.

Dit is intussen al de achtste editie van Open Wervendag, met meer dan 140 deelnemende werven. Het aanbod duurzame gebouwen en projecten neemt ook dit jaar een belangrijke plaats in.

Er zijn tal van privé woningen in aanbouw te bezichtigen, maar ook grote woonprojecten en openbare gebouwen of een gecentraliseerde stookplaats op biomassa bestaande uit houtsnippers. Daarnaast ook grote infrastructuurwerken zoals de Deurganckdoksluis.

In Brussel kan je de geothermische boorwerken op de Trebel site bezoeken. Op deze locatie in het hart van de Europese wijk zal het toekomstige “Wilfried Martens” kantoorgebouw verrijzen.

De bouwpartners hebben hun boortechniek op punt gesteld in functie van de verschillende lagen van de ondergrond om succesvol tot op 240m diepte te kunnen boren. Een nooit eerder geziene prestatie in de hoofdstad.

De rode draad doorheen alle projecten is het gebruik van zeer vernieuwende bouw- en renovatietechnieken. Er worden vandaag technieken en materialen gebruikt die nauwelijks nog lijken op de technieken en materialen van enkele jaren geleden.

Dat is ook nodig, want de eisen die aan gebouwen worden gesteld, zowel bij compacte bijna-energieneutrale woningen als bij grote infrastructuurprojecten, dwingen de sector tot voortdurende innovatie.