Nederlandse tuktuk-bouwer breidt uit naar de Verenigde Staten

Het bedrijf sloot onlangs een overeenkomst met het Amerikaanse e-Tuk USA voor de verkoop en eindassemblage van elektrisch aangedreven driewielers.

Trefwoorden: #e-Tuk, #elektrisch aangedreven driewielers, #tuktuk, #Tuk Tuk Factory

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tuk Tuk Factory )

ENGINEERINGNET.NL - De in 2011 gestarte Tuk Tuk Factory is de enige fabrikant ter wereld van elektrische tuktuks met zes zitplaatsen die geschikt zijn voor vervoer op de openbare weg.

Er zijn inmiddels circa 200 van deze wagentjes verkocht aan onder meer hotelresorts in het Midden-Oosten en andere toeristische doeleinden. De tuktuks worden gemaakt bij een dochterbedrijf in Thailand.

Via e-Tuk USA verwacht het Nederlandse bedrijf de komende jaren meer dan 500 tuktuks in de VS te verkopen. Er zijn geen financiële details bekend over de overeenkomst. De huidige marktwaarde van de elektrische tuktuks van de Tuk Tuk Factory ligt op zo'n 15.000 euro.

Tuk Tuk Factory hoopt met deze overeenkomst en andere deals de omzet de komende 4 jaar te vergroten naar ongeveer 10 miljoen euro. Het bedrijf maakt momenteel een explosieve groeit door: het verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar net zoveel wagens als in de laatste twee jaar.

De tuktuks moeten nog wel goedgekeurd worden door de Amerikaanse overheid. De wagens worden zonder batterij en motor naar de VS verscheept, waar de laatste onderdelen nog in het voertuig geplaatst worden.