Zetes start met personalisering van Belgisch elektronisch paspoort

Bezoek Didier Reynders aan Belgische Zetes luidt begin personalisering van Belgische elektronisch paspoort in. "Het gaat om jaarlijks bijna 500.000 documenten".

Trefwoorden: #didier reynders, #economie, #fod, #paspoort, #reynders, #zetes

Lees verder

Nieuws

( Foto: Zetes )

ENGINEERINGNET.BE - Nadat Zetes in augustus 2013 de openbare aanbesteding van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor een niet nader genoemd bedrag binnenhaalde, begint het bedrijf vandaag met de personalisering van de nieuwe Belgische elektronische paspoorten.

Die start werd vandaag officieel bekrachtigd met een bezoek van vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan de sterk beveiligde productiesite van het bedrijf.

Jaarlijks zullen bijna 500.000 paspoorten worden gepersonaliseerd. De blanco boekjes hiervoor zullen worden geleverd door beveiligingsexpert Gemalto.

"Er wordt speciale aandacht besteed aan de kwaliteit van de foto", laat Zetes weten. "In 80% van de gevallen concentreren fraudeurs zich immers op deze parameter. Daarom wordt de foto op diverse plaatsen in het document aangebracht, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende technologieën."

Zetes heeft bovendien een disaster recovery site op Belgisch grondgebied ingericht die de productie in minder dan 24 uur kan overnemen als de eerste productiesite zou uitvallen.