Ook Groep T bouwt milieuvriendelijke raceboot (+video)

Na de bouw van zonnewagen leggen de studenten op Campus Groep T zich toe op het bouwen van een milieuvriendelijke raceboot.

Trefwoorden: #Ecorace Challenge, #Groep T, #Hogere Zeevaartschool Antwerpen, #KU Leuven, #Universiteit Antwerpen, #zonneboot

Lees verder

Opleiding

( Foto: screenshot video Groep T )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds dit jaar is een nieuw vijfkoppig team bezig met de bouw van een milieuvriendelijke raceboot, waarmee ze op zaterdag 10 en zondag 11 mei 2014 deelnemen aan de eerste Ecorace Challenge op het Kanaal IJzer-Ieper.

De Ecorace Challenge is een initiatief van de NV Waterwegen-Zeekanaal. Die wil met het evenement de Vlaamse binnenwateren promoten als een duurzaam alternatief voor transport en mobiliteit. De deelnemers kregen de opdracht om een milieuvriendelijke aandrijftechnologie te ontwikkelen voor een ecologisch voertuig.

Drie studententeams gingen de uitdaging aan. Ze komen van respectievelijk de Hogere Zeevaartschool - Antwerpen, de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven @ Groep T.

Elk team ontwikkelde een innovatief en performant vaartuig met een alternatieve aandrijving. Op 10 en 11 mei 2014 nemen ze het tegen elkaar op in verschillende proeven: sprint, slalom, uithouding.

Van elk team wordt ook een business plan verwacht waarin de economische haalbaarheid van het project wordt aangetoond. De technologie moet immers niet alleen innovatief zijn, maar ook effectief bruikbaar in de binnenvaart.