9 Belgische studententeams aan start van Shell Eco-marathon (+video)

Engineering is Fun. Niet minder dan 9 Belgische teams staan op 15 mei aan startlijn van de Shell Eco-marathon Europe in Rotterdam. Samen goed voor een honderdtal ingenieursstudenten.

Trefwoorden: #energie, #engineering, #ingenieur, #opleiding, #rotterdam, #shell, #shell eco, #shell eco-marathon, #student

Lees verder

Opleiding

ENGINEERINGNET.BE – In de gekende Shell Eco-marathon Europe gaan 200 teams met in totaal niet minder dan 3.000 technische studenten uit 27 verschillende landen in concurrentie met elkaar.

Ze hebben maar één doel voor ogen: zo ver mogelijk rijden met het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof, met auto’s die ze zelf ontworpen en gebouwd hebben.

Aan Belgische zijde nemen negen teams uit Brussel, Genk, Luik, Gent, Kortrijk, Mechelen en Bergen plus één team uit Luxemburg de honneurs waar. Er zijn deelnemers voor beide categorieën: de Urban Concept en Prototype. De eerste categorie is uitgesproken futuristisch, de tweede wat conventioneler.

Het gaat er overigens steeds professioneler aan toe. Zo gebruiken de teams hoe langer hoe meer nieuwe technologieën voor het ontwerp en de constructie van hun voertuig, zoals windtunneltesten om de aerodynamica te optimaliseren en 3-printing voor de vormvrijheid en om gewicht te besparen.

Ook nieuw dit jaar is de veel sterkere vertegenwoordiging uit Afrika, met onder meer teams van Nigeria, Marokko en Tunesië.


CITAAT
Marc Decorte, Gedelegeerd Bestuurder Belgian Shell: “Vorig jaar waren we onder de indruk van het enthousiasme, professionalisme en het innovatieve ontwerp van de studententeams. Het is fantastisch om heldere jonge geesten aan het werk te zien om met brandstofzuinige voertuigen voor de dag te komen."

ACHTERGROND
Shell Eco-marathon is een van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Jaarlijks wordt deze gehouden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De winnaar is het team dat dankzij hun creatieve design en technische kennis het verst rijdt op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof.