Actie van Atlas Copco levert 600 hectaren bos in Burkina Faso op (+video)

Door de wereldwijde actie 'VSD for life' van Atlas Copco kan een bos van 250.000 bomen met een oppervlakte van 600 hectaren aangeplant worden.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #bos aanplanten, #Burkina Faso, #compressoren, #Great Green Wall, #WeForest

Lees verder

nieuws

( Foto: Atlas Copco )

ENGINEERINGNET.BE - Atlas Copco doneerde de bomen aan WeForest, een vereniging zonder winstoogmerk, voor hun herbebossingsproject in Burkina Faso.

De actie is onderdeel van een wereldwijde verkoopcampagne, opgezet om de verkoop van toerengeregelde energie-efficiënte VSD-compressoren te stimuleren. Het bedrijf besliste om de actie te verlengen tot het einde van dit jaar.

Bert Derom, Vice-President Marketing van de divisie Industrial Air in België: “Onze donaties ondersteunen WeForest bij de herbebossing in Burkina Faso en tevens draagt de verkoop van de toerengeregelde machines wereldwijd bij aan groenere en duurzame fabrieken van onze klanten”.

De gedoneerde 250.000 bomen en de nog komende donaties maken deel uit van de “Great Green Wall”, een project voor herbeplanting van de oorspronkelijke bebossing die het oprukken van de woestijn moet tegengaan en die de biodiversiteit verbetert.

Daarnaast bevordert de aanplanting van het nieuwe bos een duurzame lokale economie en betekent het bos een verbetering voor de positie van de lokale boeren en hun families.


WeForest is een internationale, non politieke organisatie zonder winstoogmerk met activiteiten in meer dan 12 landen.