Winnaars Koning Willem I Prijs 2014 zijn gekend

Koningin Máxima heeft tijdens een feestelijke uitreikingsavond bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam de Koning Willem I Prijs 2014 uitgereikt.

Trefwoorden: #Coöperatie TexelEnergie U.A., #De Nederlandsche Bank, #Koningin Máxima, #Koning Willem I Prijs, #Koninklijke FrieslandCampina, #KOTUG International

Lees verder

nieuws

( Foto: © Maarten Huisman )

ENGINEERINGNET.NL - Koninklijke FrieslandCampina (categorie Groot Bedrijf), KOTUG International (categorie MKB) en Coöperatie TexelEnergie U.A. (Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap) waren de laureaten van dit jaar.

De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. De presentatie van de avond lag in handen van Ivo Niehe.

Onder de ruim 300 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot (als President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting gastheer van de avond), Commissaris van de Koning, Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, loco burgemeester van Amsterdam en de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Daarnaast was de top van ondernemend Nederland ruim vertegenwoordigd waaronder veel eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs.


Op de foto:
vlnr Brendan de Graaf (Coöperatie TexeEnergie U.A., Ard-Jan Kooren (Kotug International B.V.), Drs. Cees ’t Hart (Koninklijke FrieslandCampina N.V.), Hare Majesteit Koningin Máxima en dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot (President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting)

Over de Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt door de Koning Willem I Stichting.

De Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds dat jaar kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.