FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings plannen joint venture

China Huishan Dairy Holdings Company Limited (‘Huishan’) en de FrieslandCampina voeren exclusieve gesprekken over de opzet van een joint venture voor kindervoeding in China.

Trefwoorden: #China Huishan Dairy Holdings Company Limited, #FrieslandCampina, #Huishan, #kindermelk, #kindervoeding, #melk, #melkproducten

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot Youtube - FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Met deze joint venture willen ze in de Volksrepubliek China gezamenlijk kindervoedingsproducten van hoge kwaliteit gaan produceren, op de markt brengen en verkopen.

De joint venture stelt zich daarbij ten doel om een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding te exploiteren. Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort.

Huishan en FrieslandCampina zijn ervan overtuigd dat de voorgenomen joint venture zal profiteren van hun productie-, verkoop- en marketingmogelijkheden. De ondernemingen werken al succesvol samen bij de productie van koffiecreamers.

De activiteiten van Huishan omspannen de gehele waardeketen voor zuivel: van het telen en verwerken van luzerne en voedersupplementen tot en met melkveehouderij en verwerking en de verkoop van zuivelproducten.

In november 2013 hebben FrieslandCampina, Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University een Chinees-Nederlands onderzoeks- en kenniscentrum opgezet.

Dit Sino-Dutch Dairy Development Centre stelt zich ten doel om in de Volksrepubliek China in de gehele zuivelketen de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus te verbeteren.