Huisman wederom aan top Nederlandse maakindustrie

De leverancier van groot industrieel materiaal voor de olie- en gasindustrie is voor de tweede keer verkozen tot het best presterende MKB-maakbedrijf in Nederland.

Trefwoorden: #Huisman, #installaties voor olieboringen, #kranen, #maakindustrie, #MKB-maakbedrijven, #pijpleidinglegsystemen

Lees verder

nieuws

( Foto: © Huisman )

ENGINEERINGNET.NL - De lijst van de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland wordt elk jaar samengesteld door Management Team in samenwerking met Mazars Berenschot Corporate Finance.

Het gaat daarbij om bedrijven met een omzet tot een half miljard euro en een Nederlandse moederonderneming, die levert aan b2b-bedrijven. De ondernemingen zijn beoordeeld op vier factoren: omzet, omzetgroei, EBITDA en return on invested capital.

Het Schiedamse familiebedrijf Huisman maakt onder meer kranen, pijpleidinglegsystemen en installaties voor olieboringen, die op zee en land te gebruiken zijn. Productiefaciliteiten staan in Nederland, Tsjechië en China.

Het bedrijf ontwikkelde enkele jaren geleden met Shell een nieuwe generatie boormachines, het was actief bij het aanpakken van de olieramp in de Golf van Mexico en produceerde grijpers waarmee de Russische onderzeeboot Kursk, die begin deze eeuw zonk, naar boven werd getakeld.

Op nummer twee in deze lijst staat Verder International, een verzameling bedrijven die pompen, luchtcontrole- en vacuümapparatuur produceren. Het in Vleuten gevestigde bedrijf richt zich op de chemische, de voedings- en de farmaceutische industrie.

Voor klanten worden pompen op maat gemaakt, omdat elke vloeistof een andere samenstelling heeft. Verder is actief in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Japan en China.

Op nummer drie staat Frames, bouwer van systemen en oplossingen voor de internationale olie- en gasindustrie. Het gaat hierbij om gasdroging, -zuivering, -beveiliging en -separatie. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Alphen aan de Rijn, zes business units en negen internationale vestigingen.

In de top tien staan verder: Muelink en Grol (rook en ventilatie), Prodrive (elektronica), Stork Prints (druksystemen voor de textielsector), Besi (halfgeleider assemblage), MPS Red Meat Slaughtering (vleesverwerking), Spirotech (lucht- en vuilafscheiders) en SIF Group (pijpen en pijpconstructies).