Siemens Nederland mag aandrijvingen leveren voor hybride bussen van De Lijn

Elektrische aandrijfsystemen in de 105 door Nederlandse VDL te bouwen hybride bussen voor De Lijn, zullen van Siemens signatuur zijn. "De bestelling van 6 miljoen euro is getekend"

Trefwoorden: #aandrijf, #aandrijflijn, #bus, #de lijn, #economie, #hybride, #siemens, #stuurpomp

Lees verder

nieuws

( Foto: VDL )

ENGINEERINGNET - Siemens Nederland is goed bezig: VDL Bus & Coach heeft een order getekend om 120 elektrische aandrijfsystemen af te nemen, zo meldt het bedrijf in een mededeling.

Een week geleden verraste het Duitse engineeringconcern al met de aankondiging een order van 1,5 miljard euro verworven te hebben om 150 windturbines van elk 4MW te bouwen voor het Nederlandse Gemini-project in de Noordzee.

Bij VDL zijn de aandrijvingen bestemd voor de nieuwe hybride bussen die het gaat leveren aan De Lijn. Het gaat onder andere over de elektrische aandrijflijn, de energieopwekking via een generator en de hulpvoedingen voor airconditioning, stuurpomp en compressor.

Met de opdracht is naar verluidt een bedrag gemoeid van ruim zes miljoen euro.

De bussen voor De Lijn - in totaal 105 - zijn zogenaamde 'serieel hybride voertuigen'. Ze worden door een elektromotor aangedreven op de achteras, waarbij het elektrische vermogen wordt geleverd door het accupakket of door de dieselgeneratorset.

De accu’s worden opgeladen door de dieselmotor én tijdens het remmen, waarbij de remenergie wordt gerecupereerd.

De specifieke voordelen van een hybride ten opzichte van een conventionele diesel bus zijn de lagere CO2-uitstoot, een gunstiger brandstofverbruik en een aanzienlijke geluidsreductie.