Officiële opening BioVille fase II

BioVille fase II, de incubator voor bedrijven actief in de lifesciencessector, werd officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams ministers Ingrid Lieten en Jo Vandeurzen.

Trefwoorden: #BioVille fase II, #incubator, #lifesciences, #LifeTechLimburg/UHasselt, #LRM, #Provincie Limburg

Lees verder

Nieuws

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - De tweede fase van BioVille omvat een uitbreiding van 1.500 vierkante meter in de vorm van een geavanceerd dienstencentrum met modulaire infrastructuur, en een ‘Carehub’ die een waaier van zorgprojecten clustert. BioVille fase II wordt gerealiseerd met middelen van LRM en Limburg Sterk Merk (LSM).

Vier jaar na opening huisvest BioVille 23 lifesciencesbedrijven en organisaties, samen goed voor meer dan 80 jobs. Om tegemoet te komen aan de bedrijven die het incubatiestadium in BioVille ontgroeid zijn, werd ‘fase II’ gerealiseerd.

Het all-in-one concept en het lokale ecosysteem ondersteund door LRM, Provincie Limburg en LifeTechLimburg/UHasselt maakt van BioVille de attractiepool voor nieuwe bedrijven in de lifesciencessector.

Bovendien wordt in fase II ingespeeld op het groeiende ondernemersklimaat in de zorgsector door de creatie van een ‘Carehub’ met als doel zorgprojecten te clusteren en open innovatie te stimuleren.

“BioVille is een essentiële schakel in het regionale ecosysteem rond life sciences en healthcare. De intensieve samenwerking met onderzoekersteams in o.a. UHasselt-onderzoeksinstituut BIOMED en binnen het Limburg Clinical Research Program biedt extra kansen voor de ontwikkeling en groei van beloftevolle bedrijven in Limburg”, aldus prof. dr. Piet Stinissen, decaan van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen en voorzitter van LifeTechLimburg.