Provil en ASML willen jongeren warm maken voor technologisch beroep

Studenten van het Belgische Provinciaal Instituut Lommel (Provil) hebben op de opendeurdag van ASML in het Nederlandse Veldhoven enkele van hun technologische Lego-opstellingen getoond.

Trefwoorden: #ASML, #Dutch Technology Week, #open deur, #Provinciaal Instituut Lommel, #technologisch beroep

Lees verder

Opleiding

( Foto: ASML )

ENGINEERINGNET - Het evenement werd opgezet om de vele talrijke aanwezige Nederlandse en Belgische bezoekers op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met technologie.

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van ASML (chipmachinefabrikant) was er een spectaculaire high tech show, een tentoonstelling over het ontstaan en de geschiedenis van het bedrijf en een ‘Science Fair’ voor de kinderen voorzien.

Vijf leerlingen en leerkrachten van Provinciaal Instituut Lommel (Provil) waren aanwezig op de ‘Science Fair’ om de jongeren te begeleiden bij diverse didactische opstellingen. Zo was er een opstelling met Lego waarvoor speciaal een heel lespakket was samengesteld door de Lommelse school.

De samenwerking eindigt niet bij deze opendeurdag. Beide partijen hebben dit jaar al enkele activiteiten georganiseerd, nl. workshops over o.a. het programmeren van ‘gaming apps’ en een bedrijfsbezoek.