MKB-metaal gekoppeld aan Duitse ondernemers

Duitse en Nederlandse ‘metaal’-ondernemers hebben elkaar op 27 mei ontmoet tijdens de bijeenkomst ‘grensoverschrijdend zakendoen in Duitsland’.

Trefwoorden: #export, #grensoverschrijdend zakendoen in Duitsland, #Koninklijke Metaalunie, #MKB Metaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koninklijke Metaalunie )

ENGINEERINGNET.NL - De bijeenkomst werd een groot succes, mede dankzij het Koninklijk paar.

Zij deden aan het einde van het programma mee aan tafelgesprekken tussen ondernemers over onderwerpen als smart industry, grensoverschrijdende samenwerking en vakpersoneel.

De bijeenkomst was mede georganiseerd door Koninklijke Metaalunie, VMO en FME op initiatief van de Duitse organisaties Unternehmerverband en Unternehmerschaft Niederrhein. Het doel was om bedrijven uit Noordrijn-Westfalen en het Nederlandse MKB-metaal (met veel Metaalunieleden) nader kennis te laten maken.

De Duitsers lieten nog weten dat het goed is dat veel Nederlanderse ondernemers Duits spreken. Prof. dr. Ben van Lier van Centric liet weten dat Nederland soms te veel gericht is op trans-Atlantische samenwerking, terwijl Nederland bijvoorbeeld meer exporteert naar Noordrijn-Westfalen dan naar China.

Duits mag ook meer aandacht krijgen bij techniekvakken op school, zo bleek tijdens een workshop. Vakmensen kunnen in de toekomst dan ook goed zaken doen of werken in Duitsland.