Studiebeursfondsen van Haas Automation bekend gemaakt

Haas Automation heeft de lijst bekendgemaakt met de namen van de onderwijsinstellingen in het Europese continent waarvan de aanvraag goedgekeurd is voor een studiebeursfonds van €745.000.

Trefwoorden: #CNC, #Haas Automation, #onderwijs, #onderwijstinstelling, #studiebeurs, #studiefonds, #verspaning

Lees verder

opleiding

( Foto: Haas Automation, uitreiking van vorig jaar )

ENGINEERINGNET - De studiebeurzen mogen niet door de onderwijs instelling worden aangewend om technologie aan te schaffen. Ze zijn uitsluitend bedoeld voor inschrijvingsgeld, kosten voor opleidingsmaterialen, boeken en practicum doeleinden.

Er worden studiebeurzen toegekend aan leerlingen/studenten aan scholen en hogescholen voor beroepsonderwijs in België, Spanje, Oekraïne, Portugal, Kroatië, Letland, Polen en Nederland. De studiebeurzen zijn een donatie van Gene Haas, de oprichter en CEO van Haas Automation, via de Gene Haas Foundation.

“Ik streef ernaar om leerlingen en studenten over de hele wereld aan te moedigen om een opleiding CNC- mechanica te volgen en vol te houden”, zegt Haas. “Ik wil een actieve rol spelen in het tot stand brengen van positieve veranderingen in het voordeel van leerlingen en studenten en werkgevers overal ter wereld.”

Onder de gelukkigen die een studiebeurs voor één jaar onderwijs toegekend krijgen, bevinden zich afstuderende leerlingen aan middelbare scholen, jongeren die momenteel een opleiding verspaning of CNC-mechanica volgen, en werkzoekenden die een diploma of certificaat verspaning willen behalen.

Het totale bedrag dat aan de desbetreffende onderwijsinstellingen wordt toegekend, varieert afhankelijk van het aantal leerlingen/studenten dat een studiebeurs krijgt, en hoeveel het een leerling/student kost om de desbetreffende lokale opleiding te volgen.


Volledige lijst met de namen van de onderwijsinstellingen die studiebeurzen van de Haas Foundation ontvangen:

BELGIË:
KTA Brugge, TechnOV Vilvoorde, Athénée Royal de Welkenraedt, Emmaüs bovenbouw OP WEG, Bernardus technicum

SPANJE:
Colegio Salesianos Atocha, I.E.S. Luis Vives (Leganés ), EGIBIDE

OEKRAÏNE:
Polytechnisch instituut van Kiev

Portugal:
Escola Profissional Dr. Francis co Fernandes

NEDERLAND:
MBO College Hilversum Techniek

KROATIË:
Industrijskas trojarskaškola Zagreb, Željeznička tehnička škola Moravice, Tehnička škola Slavonski Brod, Tehnička škola Požega

LETLAND:
Liepājas Valststehnikums

POLEN:
Zespół Szkół Zawodowych Ząbkowice Śląskie