Luc Delagaye nieuwe voorzitter essenscia Vlaanderen

Vlaamse tak van chemiefederatie heeft nieuwe voorzitter: Luc Delagaye van Agfa Materials. Hij neemt de fakkel over Patrick Van Acker, head of country BP Belgium, die 5 jaar voorzitter was.

Trefwoorden: #agfa, #bp, #cumerio, #delagaye, #economie, #essenscia, #umicore, #voorzitter

Lees verder

nieuws

( Foto: essenscia, Luc Delagaye )

ENGINEERINGNET.BE - "Tijdens zijn voorzitterschap nam essenscia vlaanderen het voortouw in het werkgeverslandschap in tal van dossiers zoals onderwijs en arbeidsmarkt, innovatie, procesveiligheid, milieu en energie," stelt Delagaye in zijn dankwoord aan het adres van Patrick Van Acker.

Zelf wil hij verdergaan op de ingeslagen weg: “essenscia vlaanderen heeft de voorbije jaren een sterke reputatie opgebouwd. De grote prioriteit voor de komende jaren is werk te maken van een ambitieus industrieel beleid dat resoluut kiest voor industriële groei in onze regio.”

Luc Delagaye (°1960) staat sinds mei 2008 aan het hoofd van Agfa Materials. Agfa-Gevaert is een van ’s werelds grootste bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. 'Materials' houdt zich specifiek bezig met industriële toepassingen.

Delagaye behaalde een Master of Science-diploma aan de Universiteit van Gent. Hij heeft gedurende twaalf jaar in verschillende functies bij Bekaert gewerkt, waaronder zeven jaar als Manager Operations van Bekaerts joint venture in Chili.

Op het einde van 1996 heeft hij de Koper-divisie van Union Minière – nu Umicore – vervoegd. Sinds 2004 was hij Business Unit Manager en Managing Director bij de Koper-divisie van Umicore.

Na de afsplitsing van Umicore en de introductie op Euronext Brussels was Luc Delagaye van 2005 tot 2008 gedelegeerd bestuurder van Cumerio.