Doorstart voor failliete PET-flessenfabrikant

UTB Industry heeft de PET-flessenfabrikant Constar uit Zevenaar als geheel overgenomen, om het bedrijf opnieuw in de markt te positioneren.

Trefwoorden: #Constar, #PET-fles, #PET-flessenfabrikant, #UTB Industry

Lees verder

Nieuws

( Foto: UTB Industry )

ENGINEERINGNET.NL - Eerder kocht UTB Industry al de oude Opel-fabriek van General Motors in Antwerpen, een omvangrijke zakentransactie waarbij de fabriek werd ontmanteld.

UTB Industry zorgde ook voor een succesvolle doorstart van de failliete aluminiumfabriek Zalco in Vlissingen, één van de grootste werkgevers in Zeeland.

Met de overname van Constar zijn enkele miljoenen euro's gemoeid, maar het precieze bedrag is niet bekend gemaakt. Het bedrijf produceert naast PET-flessen, ook halffabricaten voor frisdranken, mineraalwater, zuivel, bier en wijn.

Constar raakte dit jaar in de problemen nadat het moederbedrijf Constar International in de Verenigde Staten eind vorig jaar had laten weten de Europese vestiging te willen afstoten.

Constar zal zich in de toekomst richten op het ontwikkelen en vermarkten van nieuwe producten, waarbij er veel meer aandacht komt voor het vinden van klanten dan onder de oude eigenaren. Het bedrijf verwacht jaarlijks enkele miljoenen PET-flessen te gaan leveren aan de frisdrankenindustrie.

Als relatief kleine partij wil het bedrijf gaan meeprofiteren van de grote internationale markt. Constar zal zich tevens gaan richten op kleine bottelarijen, omdat het nog te afhankelijk is van enkele grote afnemers wat het bedrijf kwetsbaar maakt.

De doorstart van het bedrijf wordt voortgezet met gedeeltelijk behoud van het personeel en onder leiding van de bestaande directie.