Vervoerbedrijf RET Rotterdam laat 64 AHOB-stellers overhaulen

Openbare vervoerbedrijf RET Rotterdam besteedt opdracht voor revisie 64 AHOB-stellers voor fiets- en voetgangersverkeer uit aan Stolk Transmission. Een mooi onderhoudsproject.

Trefwoorden: #aandrijfcomponenten, #AHOB-stellers, #Openbaar vervoer, #preventief en correctief onderhoud, #reparatie, #RET Rotterdam, #revisie, #Stolk Transmission

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stolk Transmission )

ENGINEERINGNET.NL – Het is Stolk Transmission in Hoogerheide dat de bestelling voor de revisie en aanpassing van de AHOB-stellers binnenhaalde. AHOB-stellers zijn halve overwegbomen die volautomatisch worden gesloten bij naderend tramverkeer.

Voor aanvang van de revisiewerkzaamheden onderwerpt dat bedrijf, gespecialiseerd in reparatie, revisie en preventief en correctief onderhoud van aandrijfcomponenten, elke steller eerst aan een uitvoerige inspectie - een 'nulmeting' - om de exacte conditie te kunnen bepalen waarin de installatie verkeerd.

Tijdens zo’n inspectieronde worden onder andere de afwijkingen op de exacte maatvoeringen bepaald van elke steller en per onderdeel wordt nagegaan of het gebreken vertoont die mogelijk tot afkeur kunnen leiden.

Op deze wijze worden de aanwezige motorreductor en de overige aandrijf- en besturingscomponenten onder de loep genomen. De verzamelde data worden samengevat in een inspectierapport, waarin tevens aanbevelingen voor revisie of vervanging worden gedaan.

Elke steller wordt vervolgens volledig ‘overhauld’. Defecte mechanische en elektrische onderdelen worden gereviseerd of vervangen en de complete bedrading en besturing wordt vernieuwd en/of geoptimaliseerd.

Daarna wordt de behuizing gestraald en voorzien van de vereiste coating en worden de kunststof bovenkappen vervangen door in eigen beheer gemaakte RVS-kappen.

De eerste tientallen stellers zijn inmiddels naar verluidt met succes overhauld en weer in bedrijf gesteld. Voor afronding van dit totale ‘full service’-project heeft de technische dienstverlener circa 1,5 jaar uitgetrokken.

Hoeveel RET Rotterdam betaalt voor het volledige onderhoudsproject is niet bekend. Alexander Stokvis, directeur van Stolk: "Die vraag beantwoord ik liever niet."