• 19/06/2014

IGE+XAO neemt Franse PLM-ontwikkelaar Prosyst over

IGE+XAO, vooral bekend van elektrische ontwerpsoftware, kijkt richting simulatie- en PLM-software. Het nam Prosyst over, gespecialiseerd in simulatie van productie en machinebouw.

Trefwoorden: #elektrische ontwerpsoftware, #IGE+XAO, #PLM-ontwikkelaar, #Prosys, #simulatie- en PLM-software

Lees verder

Productnieuws

( Foto: IGE-XAO )

ENGINEERINGNET - IGE+XAO, ook aanwezig in Nederland en België, laat weten dat het 80% van het aandeelhouderschap van het Franse Prosyst verworven heeft.

Dat bedrijf staat bekend als een ontwikkelaar van software voor het ontwerpen, simuleren en analyseren van industriële processen, bijvoorbeeld processen in ateliers, productielijnen en machines.

Prosyst staat te boek als een hightech-marktspeler: het besteed bijvoorbeeld jaarlijks 30% van zijn omzet aan Onderzoek & Ontwikkeling en mag daardoor grote bedrijven zoals PSA Peugeot Citroën, Renault-Nissan, Bombardier Transport, ArcelorMittal, Siemens en Schneider Electric tot zijn klantenkring rekenen. De firma neemt deel aan diverse onderzoeksinitiatieven, waaronder nogal wat van de universiteit van Valenciennes.

Hoeveel IGE+XAO betaalt voor de overname, werd niet bekendgemaakt. Wel dat Prosyst goed is voor 18 medewerkers en een omzet van 1,4 miljoen euro, waarvan 20% in het buitenland.

Dankzij de overname kan IGE+XAO zijn software voor computerondersteunde productie uitbreiden, om op termijn een volledige 'suite' van Product Lifecycle Management software aan te bieden, gaande van functioneel ontwerp tot het onderhoud van geautomatiseerde installaties, over elektrisch schematekenen tot plc-programmering, simulatie en commissioning.

Zo wil het bedrijf zich naar eigen zeggen voorbereiden op de evolutie naar de 'Digital Factory of the Future'. Het denkt daarbij vooral aan gebruikers in sectoren met een hoge toegevoegde waarde. En dat is precies het type bedrijven dat vandaag al tot de klantenkring van Prosyst behoort.

"In de loop van 2014 openen we bovendien twee filialen in het buitenland", laat IGE+XAO nog weten, "in Mexico en Rusland".


LEESTIPS

Voor meer informatie:
IGE+XAO bv
Beersdalweg 84 A, NL-6412 PE Heerlen
Tel: +31 45 56 11 636, Fax +31 45 572 74 73
Email: sales-benelux@ige-xao.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
IGE-XAO


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.