Denkavit investeert 20 miljoen euro in nieuwe fabriek in Frankrijk

De diervoederspecialist gaat deze fabriek voor de productie van biggen- en kalvervoer bouwen in het Franse Montreuil-Nellay.

Trefwoorden: #Denkavit, #investeringen, #kalveren, #kalvervoer, #varkens, #varkensvoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Denkavit is wereldwijd toonaangevend als producent van voeders voor jonge dieren, zoals kalveren, biggen en lammeren.

Het bedrijf richt zich op veilige voeding uit een antibiotica vrije productie locatie en een focus op reductie van antibiotica gebruik in de veehouderij.

De nieuwe vestiging krijgt een capaciteit van 150.000 ton per jaar. De productie wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd. Naast de fabriek investeert Denkavit ook in een laboratorium, een praktijkstal om nieuwe voeders te testen en in een onderzoekscentrum.

Van de 410 medewerkers van Denkavit zijn er 170 mensen werkzaam in Frankrijk. De onderneming kent een jaaromzet van circa 550 miljoen euro. Na de VanDrie Groep is Denkavit de tweede producent van kalfsvlees in Frankrijk.

Denkavit werkt in Frankrijk samen met 700 houders van vleeskalveren en neemt per jaar circa 300.000 kalveren af. Een belangrijke activiteit van Denkavit is “vleeskalverenintegratie”. Binnen deze integratie werkt Denkavit nauw samen met kalverhouders en gespecialiseerde kalverslachterijen en is Denkavit afnemer van haar eigen voeders.

Het bedrijf is nationaal en internationaal actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië. Daarnaast zijn de producten via een uitgebreid distributienetwerk verkrijgbaar in ruim 40 landen.

Onder de naam Denkavit Ingredients verhandelt Denkavit een breed scala aan hoogwaardige speciale grondstoffen en diervoederadditieven. Denkavit Ingredients vertegenwoordigt als agent of distributeur belangrijke producenten van diervoederadditieven in verschillende Europese markten.

Al eerder breidde Denkavit de productiefaciliteit in Voorthuizen uit met onder meer een laboratorium, veehouderijbedrijf, bulkverladingsstation, een grotere mengvoerlijn, meer opslagcapaciteit zakgoed en meer silocapaciteit.