Vasco rondt kaap van 200 miljoen verkochte Digipass-systemen

Van origine Belgische specialist in authentificatiesystemen telt vandaag meer dan helft van grootste banken ter wereld tot zijn klantenkring. "Hacks worden steeds gesofisticeerder"

Trefwoorden: #cybersecurity, #digipass, #hack, #ict, #malware, #technologie, #vasco, #virus

Lees verder

Techniek

( Foto: Vimeo / Vasco )

ENGINEERINGNET.BE – Een mooi succesverhaal van een Belgisch-Amerikaans techbedrijf dat wist door te stoten tot de wereldmarkt: het op de Nasdaq genoteerde Vasco Data Security heeft een mijlpaal bereikt door niet minder dan 200 miljoen Digipass-systemen te verkopen.

Digipass is vandaag wereldwijd het meest gebruikte systeem voor authentificatie bij financiële instellingen en overheden om fraude en accountdiefstal tegen te gaan.

En de perspectieven zijn gunstig, want Vasco opereert in een groeimarkt: identiteitsverificatie wordt steeds belangrijker omdat de kost en de frequentie van de inbreuken toenemen. In het rapport ‘2014 Data Breach Investigation’ verklaart Verizon bijvoorbeeld dat twee op drie inbreuken misbruik maakt van zwakke of gestolen wachtwoorden

“Wereldwijde criminele hackersorganisaties vormen een steeds grotere bedreiging voor zowel onze bedrijfsklanten, als onze klanten in de financiële sector. Hun aanvallen worden steeds frequenter en ze gebruiken steeds gesofisticeerder methodes, aldus Jan Valcke, Afgevaardigd Bestuurder en COO van VASCO.

“Onze volgende generatie oplossingen is buitengewoon geavanceerd en innovatief, onder andere met intelligent 'decision engines' en hoge resolutie QR-codes."