Uitvinder ontwikkelt mobiel urinoir

Sam van Veluw timmert flink aan de weg met zijn P-Tree, die nu op meerdere festivals al de gebruikelijke plascabines heeft vervangen.

Trefwoorden: #Best Kept Secret, #mobiel urinoir, #Mysteryland, #P-Tree, #Roskilde

Lees verder

Nieuws

( Foto: Aandeboom )

ENGINEERINGNET.NL - De P-Tree is een felgekleurde pisbak die met een spanband aan een boom wordt geklemd, waarbij de urine via een ondergronds buizensysteem wordt afgevoerd naar een opslagtank.

Het urinoir heeft al zijn opgang gemaakt op dancefestival Mysteryland, het Deense Roskilde festival en onlangs op het festival Best Kept Secret te Hilvarenbeek.

Het Deense festival kocht in 2011 100 stuks omdat tussen de twee hoofdpodia, waar een rij bomen staat en verder geen ruimte is voor mobiele plascabines, er een groot probleem was met wildplassers. Dat is met de P-Tree nu opgelost.

Best Kept Secret heeft ook al 50 exemplaren van de P-Tree gekocht. De P-Tree was zo'n succes onder bezoekers van het festival dat er vele foto's ervan op Twitter, Facebook en Instagram zijn gezet, wat het festival ziet als goede publiciteit.

De P-Tree kost 198 euro per stuk, en is daarmee wel veel duurder dan een plaskruis dat maar een paar tientjes kost en waar vier mensen tegelijk in kunnen plassen.

Uitvinder Van Veluw studeerde in 2007 af op dit ontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en verkoopt het product tegenwoordig samen met Rogier Martens via hun designbureau Aandeboom.

Van Veluw werkt nu ook aan een festival-urinoir voor vrouwen.