Nieuw bedrijf voor recycling pleziervaartuigen

Nederland telt naar schatting circa 25.000 vaartuigen, die aan het eind van hun levensduur zijn gekomen, en waar tot nu toe geen mogelijkheid tot recycling voor was.

Trefwoorden: #Jacht Recyling, #pleziervaartuig, #recyclage, #recycleren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jacht Recycling )

ENGINEERINGNET.NL - Onlangs is het bedrijf Jacht Recycling opgestart dat speciaal gericht is op de ontmanteling van pleziervaartuigen.

Vanaf de jaren zestig heeft de watersport een sterke groei doorgemaakt, en nu zijn veel van deze vaartuigen aan het einde van hun levensduur gekomen.

Dit soort vaartuigen worden nu nog vaak achtergelaten in havens en vaarwegen, waar ze half gezonken en verwaarloosd een nare aanblik bieden. Het geeft de watersport een negatief imago en brengt schade aan het milieu terecht omdat de boten langzaam in het water vergaan en allerlei vloeistoffen, zoals olie, daarmee in het water komen.

Jacht Recycling zorgt voor recycling van deze schepen volgens de daarvoor geldende Nederlandse en Europese normen.

De voormalige eigenaar van het vaartuig ontvangt na de recycling een certificaat waarin wordt aangegeven dat het vaartuig is ontmanteld en alle restproducten op verantwoorde manier zijn gerecycled. Dit voorkomt het risico later aansprakelijk gesteld te worden voor milieuschade.