NVDO’s Landelijke Dag van het Onderhoud in september (+video)

Op 19 september 2014 is het opnieuw zover: dan vindt NVDO's Landelijke Dag van het Onderhoud plaats en laten tientallen gespecialiseerde firma's zich van hun mooiste zijde zien.

Trefwoorden: #Landelijke Dag van het Onderhoud, #maintenance, #Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud, #NVDO, #onderhoud

Lees verder

Nieuws

( Foto: NVDO )

ENGINEERINGNET.NL - De derde editie van de Landelijke Dag van het Onderhoud is een initiatief van de NVDO, de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud.

Het doel van de Dag is Nederland bekend te maken met het belang van goed onderhoud. NVDO: 'Bovendien willen we ook op deze manier jongeren van 12 t/m 16 jaar interesseren voor een opleiding of baan in de techniek in het algemeen en onderhoud in het bijzonder'.

Want, zo stelt de vereniging, 'onderhoud, in de brede zin van het woord, is jaarlijks goed is voor circa 30 miljard omzet en biedt werkgelegenheid aan zo'n vier procent van de beroepsbevolking. Dat zijn bijna 300.000 professionals'.

Bovendien: 'Zonder Onderhoud zou je computer het niet doen, zouden treinen niet rijden en worden er geen producten gemaakt. Maar dat er overal onderhoud is, valt eigenlijk helemaal niet op'.

Het thema van de aanstaande Dag is "Zien, Leren, Doen". Nederland wordt deze dag onderverdeeld in vier Regio's te weten; Noord, Oost, Zuid, West.

Elke Regio heeft zijn officiële opening en een bustour voor leerlingen die een tour krijgen langs vier onderhouds/technische bedrijven! Naast deze tour openen tal van bedrijven, hogere onderwijsinstellingen en science centers hun deuren voor jongeren.

Bedrijven kunnen nog steeds deelnemen. Uw deelname registreert u door een simpel mailbericht te sturen aan kiki.nelson@nvdo.nl