IVC Avelgem investeert in automatisch hoogbouwmagazijn

Producent van vinyIvloeren IVC laat momenteel een compleet magazijn- en distributiesysteem voor zijn productiesite in Avelgem bouwen. Egemin haalde het contract binnen.

Trefwoorden: #agv, #avelgem, #conveyor, #egemin, #ivc, #logistiek, #magazijn, #vinyl

Lees verder

Nieuws

( Foto: Egemin )

ENGINEERINGNET.BE – De bedoeling is dat het systeem in de toekomst volautomatisch de afgewerkte vinylproducten tussen de productie, het magazijn en de verzending zal bufferen.

Het complex komt in een nieuw gebouw aan de overzijde van de bestaande gebouwen waar de productie is gevestigd. De verbinding tussen beide gebouwen wordt voorzien via een conveyorbrug.

Integrator Egemin, die het contract voor de engineering en de constructie binnenhaalde, meldt dat de bouw van start gegaan is. Na de zomer wordt de afgewerkte installatie onderworpen aan uitgebreide softwaretests. De installatie moet tegen de herfst operationeel zijn.

Het magazijn biedt in totaal plaats voor 10.600 pallets en telt 30 niveaus voor pallets met verschillende hoogte. De kraangangen hebben elk een lengte van 78 meter.

Hoeveel IVC in het project investeert, werd niet meegedeeld.


OP DE FOTO
Tijdens de bouw: de 35 meter hoge en 13 ton zware magazijnkranen worden in hun positie gehesen tussen de rekken. De kranen zullen instaan voor de automatische opslag van pallets met afgewerkte vinylvloeren van IVC. De omvangrijke installatie omvat naast een automatisch hoogbouwmagazijn, AGV’s en conveyors ook een uitgebreide pickingzone waar verzendingen voor de klant worden samengesteld.