Bouwer Ballast Nedam verkoopt brandstofbedrijven

Het gaat om CNG Net, LNG24 en CNG Net Realisatie en Onderhoud die voor 26,5 miljoen euro aan investeringsmaatschappij Bencis worden verkocht.

Trefwoorden: #Ballast Nedam, #CNG Net, #CNG Net Realisatie en Onderhoud, #investeringsmaatschappij Bencis, #LNG24

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot CNG Net App )

ENGINEERINGNET.NL - Het bouwbedrijf uit Nieuwegein doet de bedrijven van de hand omdat ze niet bijdragen aan ‘de strategische focus op integrale projecten en industrialisatie van het bouwproces'.

CNG Net heeft een netwerk van tankstations voor de verkoop van gecomprimeerd aardgas. LNG24 verkoopt vloeibaar aardgas.

Bencis investeert sinds 1999 vanuit haar kantoren in Amsterdam en Brussel in succesvolle Nederlandse en Belgische ondernemingen.

De transactie bevat gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting eind september 2014 worden afgerond. Dit pakket aan desinvesteringen levert voor Ballast Nedam een boekwinst op van ruim 5 miljoen euro. Deze transactie heeft geen gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen.

De verkoop past binnen de strategie ter versterking van de vermogenspositie van Ballast Nedam. Het bedrijf leed het eerste halfjaar van 2014 een verlies van 87 miljoen op een wegenbouwproject in Rotterdam.

Om de balans te versterken kondigde het bedrijf daarom begin deze maand al een claimemissie aan. Ook gaat Ballast Nedam op de middellange termijn door met dit desinvesteringsprogramma.