Van Hool bouwde gelede bus om tot tentoonstellingsbus

De Koning Albert I-tentoonstellingsbus werd ingezet worden om de 100ste verjaardag van WO I extra luister bij te zetten.

Trefwoorden: #De Lijn, #herdenking, #Koning Albert I, #tentoonstelling, #tentoonstellingsbus, #Van Hool, #WO I

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE - Busbouwer Van Hool heeft in samenwerking met De Lijn en in opdracht van de Private Stichting “Stille Getuigen” een gelede bus, omgebouwd tot een tentoonstellingsbus.

De bus (eigendom van De Lijn) zal door de Stichting, nog tot het einde van het jaar, ingezet worden op belangrijke evenementen of op speciale herdenkingen in het licht van de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog.

De Koning Albert I-bus rijdt tot het einde van dit jaar door heel het land, stationerend op plaatsen waar zich cruciale evenementen afspeelden in het kader van WO I of waar zich speciale herdenkingen voordoen.

In de bus is een tentoonstellingsruimte ingericht die de wegen van het Belgische leger tijdens WO I belicht vanaf Gemmenich, waar de eerste Belg sneuvelde, tot aan de Ijzer waar het front zich stabiliseerde.

De bus is zeer herkenbaar omdat de buitenkant beschilderd werd met een overzicht van het verloop van de veldtocht waarbij de rol van Koning Albert I wordt belicht.