Vlaanderen wijst nagenoeg alle aanvragen voor ecocombi’s af

Geplande proef in Vlaanderen om ecocombi’s op maximaal tien trajecten toe te staan, loopt mogelijk vooraf al uit op fiasco omdat betrokken ministerie te starre criteria hanteert.

Trefwoorden: #ecocombi, #economie, #EVO, #OTM, #tln, #transport, #verlader

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET – De Nederlandse organisaties EVO, TLN en het Vlaamse OTM luiden de noodklok. Een proef in Vlaanderen om ecocombi’s op maximaal tien trajecten toe te staan, lijkt nu al af te stevenen op een grote flop. De reden: de te strenge criteria die de Vlaamse overheid hanteert.

Van de bijna negentig aanvragen die in totaal zijn ingediend door verladers en vervoerders zijn er maar een handvol goedgekeurd, en dat zijn dan nog uitsluitend Belgische bedrijven. Alle Nederlandse aanvragen zijn zelfs zonder enige uitzondering afgewezen.

Een en ander blijkt uit een inventarisatie van de ondernemersorganisatie voor het goederenvervoer TLN en van de verladersorganisatie EVO.

Maar ook EVO's Belgische zusterorganisatie OTM vrees dat het proefproject faliekant zal aflopen: "Zo keurt Vlaanderen trajecten af vanwege niet gescheiden fietspaden aan het begin of aan het eind van het traject. In Nederland is dit voor de laatste vijf kilometer van een traject, het bereiken van het bedrijf, geen enkel probleem." Nederlandse vervoerders kunnen dus onmogelijk met hun ecocombi's de Nederlands-Belgische grens passeren.

"Ook is het voor bedrijven onmogelijk om aanvragen achteraf aan te passen. Als een bedrijf bijvoorbeeld een document te weinig opstuurde, mag het dit niet meer wijzigen en is het bedrijf in kwestie de komende jaren uitgesloten van de proef."

De drie organisaties roepen de betrokken instanties in Vlaanderen op om bedrijven de mogelijkheid te geven aanvullende informatie toe te sturen.

Ook verzoeken ze het betrokken ministerie om tot een oplossing te komen om alsnog meer bedrijven deel te laten nemen aan de proef. De organisaties vrezen dat de proef - die later dit jaar van start zal gaan - anders uitloopt op een fiasco.


ACHTERGROND
De organisaties stellen dat de ecocombi, een vrachtauto met een maximale lengte van 25,25 meter en een maximumgewicht van 60 ton, grote logistieke en milieuvoordelen heeft. Twee van deze vrachtauto’s vervoeren namelijk dezelfde hoeveelheid lading als drie gewone vrachtauto’s. In Nederland rijden inmiddels duizend ecocombi’s.