Mint Solutions haalt 4,4 miljoen euro op voor MedEye-technologie

HighTechXL-deelnemer en startup Mint Solutions haalt 4,4 miljoen euro op om medicatieveiligheidssysteem MedEye uit te rollen. Het hoofdkwartier verhuist naar Nederland.

Trefwoorden: #financiering, #medeye, #medictie, #medisch, #mint, #mint solutions, #Reynisson, #ziekenhuis

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mint Solutions )

ENGINEERINGNET.NL – Mint Solutions, het jonge bedrijf van de IJslanders Gauti Reynisson en Ivar Helgason, is erin geslaagd een bedrag van ruim 4,4 miljoen euro op te halen. Met het bedrag wil de starter zijn systeem dat automatisch de toediening van medicatie aan patiënten controleert, uitrollen.

Verkeerde medicatie is de meest voorkomende fout in ziekenhuizen. Mint maakt zich sterk met zijn technologie dat risico sterk te laten dalen, met een systeem dat zich probleemloos in de bestaande IT-omgeving laat inpassen. De eigenlijke controle van de medicatie verloopt via een scanner.

Verschillende Nederlandse ziekenhuizen hebben MedEye al in gebruik. De respons vanuit de gezondheidssector was het afgelopen jaar naar verluidt zo positief dat Mint heeft beslist van Nederland ook zijn internationale uitvalsbasis te zullen maken en er zijn hoofdkwartier te vestigen.

Het jonge, voor oorsprong IJslandse bedrijf was overigens ook deelnemer aan de eerste editie van Startup bootcamp HighTechXL in Eindhoven, het belangrijkste hardware acceleratorprogramma van Europa.

Dit is het hoogste financieringsbedrag dat een deelnemer aan het programma ooit wist op te halen.